В края на юли за 29-та поредна година планината ще приюти последователи на Ваклуш Толев и неговото Учение от цялата страна и от чужбина

На 27 юли 2019 г., събота, от 12:00 ч. в музея на Съединението, гр. Пловдив, ще бъде открит ежегодният събор на Общество „Път на Мъдростта“, основано от Ваклуш Толев. Той ще продължи със семинар до 2 август в Родопа планина, хотел „Преспа“, Пампорово.

За 29-та поредна година гостолюбата Родопа планина ще приюти последователите на Ваклуш Толев и на Мъдростта от цялата страна и от чужбина. Присъстващите на събора ще дискутират по теми, обединени под общия наслов: „Книгата на Живота – олтарът на Мъдростта“. Ще бъдат прожектирани подбрани слова и интервюта на Ваклуш Толев с идеи от неговото Учение „Път на Мъдростта“ – новата духовна трапеза на човечеството. Сред тях са: „Дух и Материя – Книгата на Живота“, „Открийте бъднината си в Книгата на Живота“, „Еволюция на съвременните институции според Учението на Мъдростта“, „Присъствието на Мъдростта в културата на взаимоотношенията“.

За Деня на събожника на 31 юли се предвижда тържествено честване и видеопрожекция на слово на Ваклуш Толев „Събожникът – сакрална революция“. С новото понятие събожник Ваклуш Толев завещава на своите последователи повелята, че независимо от религия, етнос, култура, социален статус и т.н. „другият“ е също толкова божествен, колкото и самият ти.

За информация и записвания: press@vaklush.org